safe 2006/03/14 20:10 #57990

Prie plintanCiu azartiniai losimai internete prisijunge ir svetaines lietuviu kalba, kuriose siuloma lazintis, statyti pinigus ir islosti. Azartiniu losimu rinkos prievaizdai perspeja, jog toks verslas - nelegalus, taCiau jie nezino efektyviu budu, kaip su juo kovoti, raso "Lietuvos rytas".

Nelegalios lazybu kontoros veikia panasiu principu kaip ir gerai zinomos uzsienio lazybu kontoros internete: reikia pervesti pinigus uz sporto varzybu rezultata  i tam tikra  sa skaita .

TaCiau tarp ju yra skirtumas - gauti ir statyti pinigus lietuviskose svetainese negalima. GaliojanCiame Azartiniu losimu istatyme apskritai nera zodzio "internetas".

Todel Valstybines losimu prieziuros komisijos pirmininkas ceslovas Blazys neslepe atsidures dviprasmiskoje situacijoje: "Lietuviu kalba veikianCios lazybu svetaines, kuriose siuloma statyti pinigines sumas, yra nelegalios. Kita vertus, si problema neisspresta ir tarptautiniu lygiu".

Vis delto losimu prieziuros komisijos pirmininkas patikino, jog su azartiniu losimu svetainemis, veikianCiomis lietuviu kalba, bandoma kovoti. Tiesa, dar nenuspresta, kuris kovos ginklas geriausias.

"Mes tas svetaines zinome. Jas galima blokuoti, be to, yra ir kitu budu", - kalbejo c.Blazys. Galiausiai jis pripazino, kad kontroliuoti internete teikiamas paslaugas yra labai sunku.

"Jei ir susekame svetainiu priziuretojus, siunCiame jiems rastus. TaCiau jie svetaine atidaro jau kitu vardu ir veikia toliau", - kovotojo su vejo malunais kailyje pasijutes losimu prievaizdas.

Paprastai kontaktine informacija tokiose svetainese buna tik jos ikureju elektroninio pasto adresas.

Kol kas tik del Lietuvos futbolo federacijos, kuri isigijo bendroves, kuri siulo lazintis internete, 17 proc. akciju, veiksmu Valstybine losimu prieziuros komisija pradejo tyrima . Visa ju medziaga jau persiusta Finansiniu nusikaltimu tyrimo tarnybai. Netrukus su tuo taip pat bus supazindinti prokurorai.

"Omnibetas" ir dar kelios bendroves ketina siulyti lazybas internete, kai tik bus tai leidziama. siuo metu ju svetainese galima suzinoti statymu kursus, bet pinigai priimami ir isduodami tik lazybu kontorose.

"Jei negalime kontroliuoti visu siu svetainiu veiklos, reikia leisti legalizuotis. Europos pavyzdziai rodo, kad kito kelio nera", - sake bendroves "Olifeja" generalinis direktorius Antanas Muraska.

A.Muraskos teigimu, tokiu budu valstybe surinktu daugiau mokesCiu. Be to, anot "Olifejos" vadovo, lietuvisku bendroviu svetainese lazintis butu kur kas patikimiau, jos sudarytu konkurencija  nelegaliems lazybu rengejams.



http://www.delfi.lt/news/economy/busine ... id=9021467


idomu kur cia tu tiek daug internetiniu lietuvisku lazybu bendroviu? ar tiesiog p. Blazys neskiria prognoziu nuo lazybu organizavimo?

  • Anonimas prieš 18 metų #57991

    Tik Lietuvoje tokie dalykai ir gali buti,vieni is kitu vogia, DEJAU!

Norėdami komentuoti prisijunkite

Prisijungti

Naujausios diskusijos

Lažybų terminai Asian Handicap (12 ats.) Валентин Котовый
Bet365 (4 ats.) Валентин Котовый
BET36555 (1 ats.) Remigijus Vic
Lietuvos sportinio pokerio federacija (11 ats.) David Nawicki
Pasaulio čempionato konkursas 2022 (19 ats.) LaRumba
TopSport (7 ats.) Ernestas As
Tenisas (29 ats.) husky
Betsafe (10 ats.) LinaS_CH
Skrill skelbimai (2 ats.) Arturas Jurkuvenas
Neteller skelbimai (2 ats.) Egidijus Egidijus

Svarbiausios diskusijos

Televizija, laikrasčiai, filmai ir kt. apie azarta  (34 ats.) pirmas
Įdomiausi sporto faktai, straipsniai, video reportažai (112 ats.) Top
Darbo skelbimai lažybų bendrovėse (43 ats.) Razynka
Lažybų blokavimas internetu (11 ats.) LaRumba
Anoniminiai lošėjai ir Jūsų istorijos (4 ats.) SMEGENYNE
Apie neteller (6 ats.) LaRumba
Didžiausias Jūsų pokerio laimėjimas karjeroje (139 ats.) fizruhas
Lažybų bendrovių suvenyrai (13 ats.) pirmas
Lažybų, pokerio, kazino, žaidimų sėkmės istorijos (5 ats.) mazas_Bwin
Skrill (buvę Moneybookers) (7 ats.) evaldasn