LaRumba 2011/09/12 20:37 #138716

Radau visai neseną straipsnį tad pasidalinu kaip vidurkius išvesdami prognozuoja baigtis

Jei rasite kažką panašaus tai įmeskite, kad neapsigautume kažkam mokėdami ar bandydami „super duper“ sistemas.

Krepšinio duomenų analizės sistema sėkmės su serbais lietuviams neprognozuoja

Lietuvos rinktinės tikimybė nugalėti serbus rytdienos varžybose yra lygi 42%. Tokią prognozę bendradarbiaujant su "Verslo žinių" portalu pateikia bendrovės „Prototechnika“ sukurta ir krepšinio čempionatui specialiai adaptuota sistema „Skaita Intelligence“.

Lietuvos rinktinės laimėjimo prognozę pateikianti programa įvertino komandų reitingus, tarpusavio žaidimų istoriją, kiekvienos komandos rezultatus dabar vykstančiame Europos vyrų krepšinio čempionate.

Internetu pasiekiamoje sistemoje krepšiniu besidomintiems lankytojams pateikiami apdoroti varžybų protokolų duomenys, iš anksto paruoštas bazinis rezultatų analizės rinkinys, kurį galima keisti pagal savo pageidavimus. Paskyras susikūrę vartotojai gali išsaugoti duomenų rinkinius, grafikus, lenteles ir kitą individualią informaciją.

Pasak Laimono Gulbinsko, „Prototechnikos“ projektų vadovo, „Skaita Intelligence“ yra pirmoji lietuviška verslo duomenų analizės (angl. Business Intelligence) sistema. Ji skirta visoms bendrovėms, norinčioms stebėti, analizuoti ir vizualizuoti įvairių verslo valdymo sistemų apdorojamus duomenis.

„Nors duomenys apie krepšinį sirgaliams yra lengvai prienami, mes norėjome parodyti, kaip tinkamu įrankiu sutvarkyti įprastiniai duomenys virsta prasminga informacija, o išmokus tuo įrankiu naudotis – informacija virsta žiniomis. Todėl pasinaudojome „Skaita Intelligence“ universalumu ir artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui nutarėme suteikti pramogą rimtiems krepšinio sirgaliams. Bendradarbiaudami su „Verslo žinių“ naujienų portalu VZ.LT, sistemą „Skaita Intelligence“ pritaikėme varžybų rezultatams analizuoti“, – sako p. Gulbinskas.

Sprendimo kūrėjai atskleidžia, kad sistemoje lankosi apie 1.000 sirgalių, iš kurių 30% sugrįžta. Sistemos privalumus įvertino ir užsienio šalių sirgaliai – krepšinio duomenų analize domisi Didžiosios Britanijos, Latvijos, Švedijos, Estijos, Airijos ir kitų šalių interneto vartotojai. Daugiausia lankytojų (39%) peržiūri Lietuvos rinktinės pergalės prieš varžovus prognozę, kas dešimtas lankytojas domisi varžybų rezultatų grafikais ir kreivėmis, o 12% sistemos vartotojų analizuoja „Verslo žinių“ rengiamo žaidimo „Čempionato birža“ statistikos grafikus, kurie pateikiami realiu laiku – kaip tikrame vertybinių popierių biržos portale.

„Prototechnikos“ programuotojai sistemą atnaujina kasdien – lankytojai čia atranda naujų funkcijų, duomenų, ataskaitų ar analizės pjūvių. Ponas Gulbinskas kviečia visus lankytojus dalintis idėjomis ar mintimis, kaip šią sistemą padaryti dar įdomesne ir naudingesne rimtam krepšinio aistruoliui.

  • LaRumba prieš 8 metus #141215

    Zaidejai,ar zinot bukmekeriai apie 15% savo pajamu gauna duodami netikslu kofa.Ypac daug ju futbolo totaluose.Ieskokit ir bauskit bukmekerius!

    Vidinė informacija?

  • Top prieš 8 metus #141211

    Zaidejai,ar zinot bukmekeriai apie 15% savo pajamu gauna duodami netikslu kofa.Ypac daug ju futbolo totaluose.Ieskokit ir bauskit bukmekerius!

  • Top prieš 12 metų #138719

    Serbia - Lithuania Bukmekeriai buvo teisesni,kofus apverte antraip,Lietuvai dave 58% arba kofa1.72.Teisesnis buvo KRABAS Lazdeika 100 %.

  • pirmas prieš 12 metų #138718

Norėdami komentuoti prisijunkite

Prisijungti