evaldasn 2011/01/27 12:37 #137868

nu va eilini kart topsportai ir orakulai pasieke savo skundais, kad butu kuo labiau spaudziami konkurentai ir dingo remimai... o patys gyvenime nera nieko pareme isskyrus komanda kur patys losia... gaila pinigu iseinanciu is lietuvos ir eilini karta per MARIJOS ZEMES istatymus. Atrodo kad cia niekas nei seksu neuzsimineja, nei orgijomis, nei azartiniais losimais, nei pornografijos neziuri... pensininku ir koncervatoriu salis .

Guoga: Lietuvoje užkirstas kelias konkuruoti
Didžiausiu šalies krepšinio mecenatu pastaruosius metus buvęs Antanas Guoga traukiasi iš Lietuvos. Ši žinia trečiadienį krepšinio visuomenę sudrebino ne mažiau nei Khalido El-Amino tritaškis paskutinę sekundę ar savotiški „Žalgirio“ keitimai.

Guoga ir jo valdoma lažybų bendrovė „Tonybet“ nutraukia rėmimą šalies krepšinio federacijai, Vilniaus „Sakalų“ bei „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ komandoms. Toks sprendimas priimtas dėl pasikeitusių pažadų iš lošimų priežiūros komisijos.

„Iš ankstesnio lažybų priežiūros komisijos pirmininko buvome gavę žodinį sutikimą dėl klientų iš užsienio. O dabar pasikeitus komisijos pirmininkui, jų pozicija kardinaliai pasikeitė, – ketvirtadienį tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Guoga. – Tai yra protu nesuvokiama – kodėl Lietuvos įmonė negalėtų konkuruoti su „Bwin“ ir kitomis bendromis, vadinamomis „nelegaliomis“?

Jeigu Lietuvos bendrovei užkirstas kelias konkuruoti ir kurti darbo vietas Lietuvoje, tai koks sveiko proto žmogus gali likti šioje šalyje, kad ir koks jis bebūtų patriotas? Mums reikia ieškoti kitų išeičių.“

Išeitis Guogos vadovaujama bendrovei – kaimyninė Estija. Dėl kur kas pažangesnių įstatymų ten naudą iš lošimų turi abi pusės – ir verslininkai, ir valstybė.

„Tonybet“ ruošiasi Estijoje gauti licenciją ir ten perkelti veiklą. Guoga ramina „Tonybet“ klientus, kad pati įmonė išliks, tačiau ji gali mokėti mokesčius ne Lietuvos, o Estijos valstybei.

„Tonybet“ savininkas nesupranta, kodėl matydami pavyzdį, kaip su lošimais ir pokeriu tvarkosi estai, lietuviai negali paimti pavyzdžio iš jų.

„Estai daug ką daro geriau. Jie ir pokerį legalizavę, ten normalūs mokesčiai, pritraukiami didžiuliai turnyrai, atvažiuoja žaisti tūkstančiai žmonių, kurie užpildo viešbučius, lėktuvo reisus, prisideda prie bendros ekonomikos. Lietuvoje pokerio įstatymas užregistruotas, bet nejuda“, – dar vieną užstrigusį valdininkų darbą pastebėjo Guoga.

Guoga teigia, kad gavusi žodinį leidimą dėl klientų iš užsienio, jo bendrovė tam investavo nemažai lėšų. Todėl jam dar sunkiau susitaikyti su į priekį nejundančiais valdininkais.

Seniai Lietuvoje kritikos sulaukiantis lošimų įstatymas draudžia skatinti lošimus, tačiau visose žiniasklaidos priemonėse sėkmingai reklamuojamos loterijos. Guogai kyla klausimas, kuo loterijos skiriasi nuo lažybų.

„Manau, daug kas klauso radijo ir girdi, kokios būna reklamos, kaip traktoristas laimėjo 10 tūkst. litų. Tos reklamos per radiją kartojamos kasdien. Jos yra legalios. Ir interneto puslapiai labai legaliai reklamuoja lošimus loterijose. Nežinau, ar vertinama taip, kad loterija yra lošimas, bet mano manymu, tai lošimas, nes ten proto nereikia, tai grynai laimės dalykas. Loterija egzistuoja ir mes neturime nieko prieš ją, nes ji padeda sportui. Bet egzistuoja daugiau nei loterijos reklama ar skatinimas, tai yra tikinimas, kad žmonės laimi pinigus. O kaip elgiasi su mumis… Nėra balanso“, – pyko Guoga.

Verslininkas vis dar viliasi galįs pakeisti valdininkų mąstymą, bet jau yra nusiteikęs ir blogiausiam variantui.

„Mes padarysime viską, kas įmonama iki paskutinės minutės, kad susitartume su Lietuvos valdininkais, kad jie ateitų į protą ir duotų mums galimybę konkuruoti ir likti Lietuvoje. Dar vyksta diskusijos. Jeigu išeisime į kitą šalį, visi klientai yra saugūs ir apie tai net nėra kalbos. Mes kalbame, kad su priežiūros komisija yra didelės problemos ir esame tokioje padėtyje, kad Lietuvoje nebeįmanoma tęsti verslo“, – pasakojo pasaulyje žinomas pokerio žaidėjas.
http://www.basketnews.lt/news-36394-guo ... ruoti.html

  • LaRumba prieš 11 metų #140078

    tuoj gaus baudos tas tonybetas už olimpines

    LPT: Dėl 2012 m. Europos futbolo čempionato metu skelbtos UAB „Lošimų strateginė
    grupė“ informacijos per Lietuvos televiziją.

  • Top prieš 11 metų #140077

    Tonybet jau Estijoj!http://www.oddsportal.com/bookmaker/tonybet/
    Address: Tonybet OÜ, Tammsaare tee 102-39, EE-12319, Tallinn, Estonia

  • pirmas prieš 11 metų #140067

    jei taip ir toliau su verslu skatinimu tai manau ir visa komanda persikels i estija su Kackiu priesakkyje ir mokesciai liks ten, nors ka cia kalbet vistiek viska susirenka Antanas, o po to taip ir gaunasi, kad mes kaip "remejai" rinktines ir visu kitu dalyku ka tonybetas remia

  • LaRumba prieš 11 metų #140063

    Panašu, kad neįšėjo o atsidarė jau ir estijoje
    http://www.15min.lt/naujiena/pokeris/po ... 436-241927
    tik man įdomu negi ten lažybų nebuvo??
    „TonyBet“ taps pirmąja lažybų bendrove, atidariusia lažybų punktus Estijoje.

  • bacylkin prieš 11 metų #139847

    uztai poanevezy atidarys si menesi

  • LaRumba prieš 11 metų #139823

    kas čia jiem, kad jau punktus uždarinėja??

    2. Dėl UAB „Lošimų strateginė grupė“ prašymo uždaryti lažybų punktą Ozo g. 14 Vilniuje.

    3. Dėl UAB „UAB „Lošimų strateginė grupė“ prašymo uždaryti lažybų punktą Chemikų g. 6-8 Jonavoje.

  • buchas prieš 13 metų #137896

    Konstatuoti, kad atlikus UAB „Lošimų strateginė grupė“ patikrinimą nustatyta, jog nuo 2010 m. lapkričio 30 d. iki 2010 m. gruodžio 1 d. savo administruojamoje interneto svetainėje www.tonybet.lt bendrovė skelbė tokio turinio, pateikimo būdo ir formos vaizdinę bei rašytinę informaciją „gaukite 2-4 % nuolaidą nuo statomos sumos „Tony Bet“ dovanoja 2-4 % nuolaidas savo klientams“, išskirtiniu šriftu bei dydžiu atskirame skydelyje skelbiamą užrašą „2-4 % NUOLAIDA“, šalia skelbiamą tekstą „TonyBet savo lojaliausiems ir didžiausiems internetiniams klientams dovanoja nuolaidas nuo statytos sumos. Padaryta veika, turinti pažeidimo požymių, yra mažareikšmė ir nepavojinga, nes bendrovės atsakingi darbuotojai, patalpinę ir skelbę minėtą reklamą, nesiekė vengti ar nevykdyti kokių nors šiai licencijuojamai veikai nustatytų reikalavimų. Bendrovei reglamentas numato pareigą apie taikomas nuolaidas skelbti savo interneto svetainėje, be to minėta reklama buvo skelbiama tik dvi dienas. Atsižvelgiant į tai, padaryta veika dėl savo pobūdžio nelaikytina pažeidimu, už kurio padarymą bendrovei turėtų būti taikomos Azartinių lošimų licencijavimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. birželio 19 d. nutarimu Nr. 740 numatytos poveikio priemonės.

    kovojant prisikovojo, kad nieks nebaustu teisingai nagliem viskas geriau einas

  • Nematomas prieš 13 metų #137876

    Gudras diedas tas Guoga

  • LaRumba prieš 13 metų #137871

    Ir dar tesinys jau man tai čia panašėja į savireklamą su įstatymų pajudinimais..

    Pokerio profesionalas A.Guoga tikisi, kad valdžia leis plėtoti lažybų verslą

    Vienas garsiausių pasaulio pokerio žaidėjų ir pagrindinis Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjas Antanas Guoga, vadovaujantis bendrovei „Lošimų strateginė grupė“, laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė, kad dėl nepalankaus valdžios požiūrio į lažybų verslą, jis gali būti priverstas verslą perkelti į Estiją.

    Pokalbio su A.Guoga pirmąją dalį žiūrėkite čia.
    http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12961490601294484703

    Antrąją pokalbio dalį rasite čia.
    http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12961488891295515779

    „Pasikeitė Valstybinės lošimų priežiūros komisijos sudėtis, pasikeitė ir požiūris į lošimų verslą. Mes tiesiog nesusikalbame. Jų požiūriu, lažybos yra blogas ir negatyvus dalykas“, – sakė A.Guoga.

    Verslininkas pasakojo, kad norėjo Lietuvoje sukurti globalią ir modernią lažybų bendrovę, kuri galėtų eksportuoti savo paslaugas. Į ją A.Guoga planavo investuoti daugiau kaip 10 milijonų litų.

    „Jau dabar esame investavę daugiau kaip 3 milijonus litų. Tačiau atidaryti lažybų punktai stovi tušti ir kasdien mes patiriame nuostolius”, – sakė verslininkas.

    Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad A.Guogos vadovaujama bendrovė nutraukia rėmimą Lietuvos krepšinio rinktinei, taip pat Vilniaus „Lietuvos rytui“, „Sakalams“ ir Kauno „Žalgiriui“.

    Pasak A.Guogos, dėl pasikeitusių Valstybinės lažybų priežiūros komisijos nuostatų ir požiūrio į azartinių lošimų įstatymą, jo įmonė bus priversta naikinti veiklą Lietuvoje ir keltis į Estiją. Tuo pačiu ji nutrauks ir iki šiol skirtą didelę paramą krepšiniui.

    “Kai Lietuvos rinktinė laimėjo bronzos medalį, labai džiaugiausi, tai buvo geriausia diena mano gyvenime”, – sakė A.Guoga paklaustas, ar nesigaili tiek daug pinigų skyręs krepšiniui.

  • pirmas prieš 13 metų #137869

    )))) lai karas prasideda... VLPK paviesinta informacija

    Lažybininkai reikalauja liberalizuoti verslo sąlygas



    Spaudoje pasirodė publikacijos, jog pagrindinis Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjas Antanas Guoga ir jo vadovaujama UAB „Lažybų strateginė grupė“ nutraukia ne tik Lietuvos krepšinio rinktinės, bet ir Vilniaus „Lietuvos ryto“, „Sakalų“ ir Kauno „Žalgirio“ klubų rėmimą. Publikacijose teigiama, esą Valstybinė lošimų priežiūros komisija (toliau – Priežiūros komisija) pakeitė savo nuostatas ir požiūrį į Azartinių lošimų įstatymo (toliau – ALĮ) taikymą.

    Priežiūros komisija kategoriškai atmeta šį kaltinimą ir pareiškia, kad tokie teiginiai neturi pagrindo. Atkreipiame dėmesį, kad Priežiūros komisija, vykdydama savo funkcijas, iš verslo subjektų reikalavo ir ateityje reikalaus laikytis galiojančių teisės aktų. Šiuo klausimu Priežiūros komisijos pozicija yra nuosekli ir stabili.

    Lietuvos Respublikos Seimo Finansų ir biudžeto komiteto sudaryta darbo grupė, kurioje kartu su Seimo nariais dirba Finansų ministerijos bei Priežiūros komisijos atstovai, jau yra parengusi Lažybų ir totalizatoriaus įstatymo projektą, kuris numato liberalesnes sąlygas lažybų verslui. Naujojo įstatymo projektas buvo rengiamas išklausius ir šios verslo grupės atstovų argumentus dėl nelegaliai Lietuvoje savo paslaugas siūlančių užsienio operatorių invazijos į Lietuvos lošimų rinką, kurie sudaro nevienodas konkurencines sąlygas licencijuotiems Lietuvos operatoriams. Tai pat derinant verslo ir lošėjų interesus buvo įvertintos šiuolaikinių technologijų ir interneto plėtros tendencijos, būdingos visam Europos regionui. Minėtas projektas jau yra užregistruotas Seime, tačiau, kol jis neįsigaliojęs, visiems verslo subjektams galioja 2001 m. redakcijos ALĮ.

    Priežiūros komisija supranta legaliai Lietuvoje veikiančių lažybų operatorių nepasitenkinimą susidariusia situacija dėl užsienio operatorių konkurencijos, todėl pritaria naujajame projekte teikiamam siūlymui visiems verslo subjektams sudaryti vienodas sąlygas legaliai ir lygiateisiškai konkuruoti su užsienio operatorių pasiūlomis šiame sektoriuje.

    Kitas klausimas, aštriai keliamas žiniasklaidoje, – lažybų operatoriaus parama sportui, šiuo atveju - Lietuvos krepšinio rinktinei bei kitiems krepšinio klubams, kurią jis ketina nutraukti. Jau ir anksčiau yra kilę diskusijų dėl lažybų organizatorių skiriamos paramos sportui. Šiuo klausimu Priežiūros komisija ne kartą yra pasisakiusi, jog parama nėra draudžiama ALĮ. Atsižvelgiant į tai, o taip pat į priežiūros institucijų bei teismų praktiką, į Priežiūros komisijos parengtas rekomendacijas dėl azartinių lošimų reklamos, išdėstytas Lošimų organizavimo vietos išorinio apipavidalinimo vertinimo kriterijuose, lažybų operatorių parama sportui už jų (šiuo atveju kalbama apie prekinį ženklą „TonyBet“) logotipų naudojimą komandos atributikoje ar sporto arenų stenduose netraktuojama kaip draudžiama azartinių lošimų reklama.

    Priežiūros komisijos nuomone, bendrovė UAB „Lažybų strateginė grupė“, pasitelkusi žiniasklaidą bei paliesdama visiems labai jautrią vietą – Lietuvos krepšinį, siekia atkreipti tiek visuomenės, tiek įstatymų leidėjų dėmesį į susiklosčiusią situaciją ir taip paspartinti naujojo Lažybų ir totalizatoriaus įstatymo priėmimą.

Norėdami komentuoti prisijunkite

Prisijungti