novogadras 2005/02/26 15:43 #13396

ERGO FINE/BONA SERA 3.00 1/10
kiek maciau tai jie geriausiai pasirode. visiems jie atiko po to ka mate per ankstesnes atrankas. aisku sunku prognozuoti bet tai yra geriausias variantas pastacius stebet eurovizijos atranka

  • wigga prieš 18 metų #26677

    Isankstine antireklama neslopina vilCiu
    Remigijus JURGELAITIS

    siandien 50-ajame Eurovizijos konkurse pasirodysianti Lietuvos atstove Laura su grupe "The Lovers" Kijeve lepinasi demesiu ir tiki, kad galimos technines kliutys nesutrukdys patekti i konkurso finala 

    Ar per para  is esmes gali buti pakeistas Eurovizijos konkurso dalyvio pasirodymas? Lietuvos delegacijos vadovas Eurovizijoje Jonas Vilimas sako: "Taip". Po keliose Europos salyse transliuoto praejusiu metu konkurso nugaletojos Ruslanos surengto labdaros koncerto, kuriame pasirode ir Laura cepukaite, daugeliui kilo butent toks klausimas. "Jus nematete nieko, ka  Laura parodys Eurovizijos scenoje", - pries sio vakaro koncerta  ramino J.Vilimas.

    Viskas bus kitaip

    Tapo iprasta, kad nesekmingai Eurovizijos konkurse pasirode Lietuvos atstovai sulaukia daugybes kritiniu pastabu, o sie paprastai teisinasi, kad kalti ne jie, o strigusi aparatura, blogai dirbe auksCiausio lygio profesionalai - transliacijos operatoriai ir rezisieriai, pagal neaiskius kriterijus balsavusi Europos publika. TaCiau dar niekada nebuvo taip, kad daug zadejusi Lietuvos atstove visus gerbejus nuviltu net neprasidejus Eurovizijos konkursui.

    Tai, kas antradienio vakara  Laurai ir jos grupei turejo tapti reklama, virto antireklama. Koncerto metu keliu Europos saliu publika turejo isgirsti isskirtini merginos balso tembra , zadeta ji sou scenoje, kitas lietuviu grupes galimybes ir pranasumus, taCiau pamate, kad lietuviai scenoje yra nepaprastai susikauste, dainuojantys ne i, bet pro mikrofona  ir sunkiai gebantys derinti pritarianCiuju ir pagrindines vokalistes balsus.

    Kas del to kaltas? Be abejones, kad ne pati Laura. Lietuvos delegacijos vadovas kalte verCia Ukrainos televizijai. "Antradienio vakara  matete Ukrainos televizijos technini broka ", - aiskino J.Vilimas ir pridure, kad latviams buvo dar blogiau, esa  jie pradejo dainuoti net neijungus mikrofonu. Mikrofonai is tiesu nebuvo suderinti, taCiau, kad latviu balsai dera vienas prie kito, matyt, mazai kam kilo abejoniu.

    Tuo tarpu Lauros pasirodymo metu ne tik kad sunkiai galejome atpazinti, ka  ji dainuoja, taCiau girdejome tik pritarianCiu vokalisCiu energinga  dainavima  ir retus dziaugsmo suksnius, kurie turejo reiksti, jog ant scenos triumfuoja musu salies atstove. Ta  triumfa  simbolizavo tik vienintelis epizodas, kai praskrendanti "gerve" (kamera ant ilgo stovo) nuolat rode aiksteje plevesavusia  trispalve.

    "Mano mieli, - lietuvius ramina J.Vilimas. - Aisku, kad si vakara  viskas bus kitaip: ir sou, ir drabuziai, ir dainos atlikimas".

    Sulauke demesio

    Visi ivykiai iki antradienio koncerto zadejo Lauros sekme. Savaites pradzioje Laura kartu su Latvijos pasiuntiniais "Walters & Kazha" Kijevo "Euroklube" surenge bendra  vakareli eurovizininkams. i tokia  svente lietuviai ir latviai, remiami savo televiziju ir abieju saliu ambasadu Ukrainos sostineje, pirma  karta  pakviete per visa  dalyvavimo Eurovizijoje istorija .

    Laura su grupe "The Lovers" vakarelyje gyvai atliko siandien per pusfinali skambesianCia  "Little by Little" bei ukrainietei Ruslanai sekme pernai atnesusia  "Wild Dances". Latviai "Walters & Kazha" gyvai dainavo "The War is not Over", kuria  taip pat atliks pusfinalyje.

    i kluba  patekti norinCiuju buvo kur kas daugiau, nei tilpo nedideleje saleje, net gana greitai pasibaige nemokami gerimai neistirpde minios, kuri siltai pasitikdavo kiekviena  lietuviu ir latviu daina . Tai, kaip ir nuolatinis zurnalistu demesys, liaupses, kurios konkurse retai buna tikros, Laurai pranasavo vieta  tarp finalo dalyviu.

    Uzvakar Ukrainos prezidentura surenge oficialu priemima , kuriame dalyvavo apie tris tukstanCius sveCiu. Vakaras vyko romantiskame Marijos rumu kieme ir Laura jame taip pat jautesi tikra zvaigzde.

    J.Vilimas nedalija pazadu

    - Ar iki siol palankiai vertinate Lietuvos atstovu galimybe, - "Kauno diena" vakar paklause Lietuvos delegacijos vadovo J.Vilimo.

    - Neturiu pagrindo manyti, kad Laura pasirodys prastai. Technika "Palace sportu" rumuose yra auksCiausios kokybes ir ji neturetu pavesti.

    - Praejusiais metais buvo apgailestauta, kad neva del transliacijos rezisieriaus kaltes niekas nemate Lino ir Simonos sou. Ar Lietuvos televizija si syki padare viska , kad po pusfinalio neskambetu tokie pasiteisinimai?

    - siemet yra visiskai kitokia situacija. Be to, dirbame su svedu profesionalais - choreografu ir stilistu. Manau, kad bus parodyta tai, ko mes prasome. Transliacijos rezisieriai isiklauso i musu pastabas, taCiau as nieko negaliu garantuoti.

    - Ar pries pasirodyma  matote kokiu nors dalyku, kurie galetu neleisti Laurai pasirodyti taip, kaip ji sugeba?

    - Viespaties keliai nezinomi. Mes darome tai, ka  galime.

    Nusiteikusi ryztingai

    Iki pusfinalio, kuriame Laura pasirodys antra, ji dalyvaus paskutineje generalineje repeticijoje ir stengsis susikaupti, nes yra nusiteikusi kovingai ir tiki savo sekme.

    Pati Laura anksCiau pasakojo, kad jos pasirodymas bus visai kitoks, nei vasari matytas Kauno sporto haleje. "Kol kas nenoriu atskleisti jokiu detaliu, bet ketiname surengti visai kita  sou", - pasakojo naujutelaiCiu mersedesu Kijevo gatvemis vazinejanti Lietuvos atstove.

    Ji neprognozuoja, kas si vakara  sulauks didziausio europieCiu palaikymo, taCiau pastebi, kad ryskaus lyderio nera. "Jei viska  lemia ne pinigai, tai mes turime sansu laimeti", - isitikinusi Laura.

    TaCiau nuo vakar Lietuvos atstovai su ziniasklaida nusprende nebekalbeti. Pastebima, kad toks sprendimas priimtas po antradienio vakaro koncerto, kai Lauros ir jos grupes pasirodymas Lietuvoje buvo ivertintas kritiskai.

    Laura tepasake tiek, jog viliasi, kad Eurovizijos konkurso metu jai bus sudarytos geresnes sa lygos. "Nieko nebijau. Noriu, kad pries pasirodyma  niekas nesugadintu nuotaikos. Pasitikiu ir savimi, ir savo grupe. Jei to nebutu, vargu ar galeCiau galvoti apie sekminga  pasirodyma ", - kalbejo lietuve, antradienio vakara  Ruslanos labdaros koncerte sunkai slepusi jauduli.

    Moderniausias istorijoje

    Eurovizijos dainu konkurso organizatoriai teigia, kad siemet jubiliejine penkiasdesimtoji Eurovizija bus prasmatni ir ispudinga kaip niekada.

    Pasak EBU (Europos transliuotoju sa jungos) paskirto konkurso koordinatoriaus Svantes Stokseliuso, puikiai dirba tiek seimininkai ukrainieCiai, tiek EBU samdomos svedu apsvietimo ir scenos irangos kompanijos. Airiu grupe "U2" jau dabar pareiske pageidavima  pasibaigus Eurovizijai isigyti visa  scenos iranga .

    Iki konkurso pusfinalio likus kelioms dienoms, Ukrainos sostine gyvena pasirengimu jam. Kijevo gatvese mirga Eurovizijos plakatai, prekeiviai siulo marskinelius ir kepuraites su konkurso simbolika.

    Radijas ir televizija nuolat pranesa apie nauja ja  Ukraina  Europos zemelapyje itvirtinanti konkursa . Ji pristato pernai savo saliai pergale iskovojusi ukrainieCiu dievaite Ruslana. UkrainieCiai didziuojasi iskovoje pergale vos antruoju bandymu ir tiki, kad galimybe surengti konkursa  Kijeve dar labiau priartins ju sali prie Europos.

    Ukraina dziaugiasi, kad konkursas vyksta butent geguzes menesi, kai Kijeve suzydi kastonai, alyvos ir miestas atskleidzia visa  savo grozi.


    Siaip dar pora pazistamu stebejo lyg per TV, tai irgi sake ziauru buvo

  • AntiChrist prieš 18 metų #26671

    sian skaiciau, kad laura su saika labai susimove per labdaros koncerta

    o kaip jie susimove?

  • wigga prieš 18 metų #26670

    sian skaiciau, kad laura su saika labai susimove per labdaros koncerta

  • stingeriz^ prieš 18 metų #26668

    Lietuva pateks i konkurso finala  1.50
    Danija pateks i konkurso finala  2.50
    Estija pateks i konkurso finala  1.35
    Vengrija pateks i konkurso finala  1.05
    bendras 5.31

    Lietuvos daina mes turbut wisi girdejom ir tarp desimt geriausiu as ja tikraj wisu 100procentu priskiriu,danijos melodinga,pusiau leta daina butent tokios manau ir patinka vyresnio amziaus zmonies kuriu ir balsuoja didzioji dalis,vengrijos manau yra iswis wiena is geriausiu dainu, lieka estaj kuriu daina skamba per powery o taj wisgi jau tikraj reiskia kad daina nebloga nu bent uzwedanti publika(jei kas klase man pritartu) lets get loud

  • wigga prieš 18 metų #26058

    negirdejau. bet kaip muziokologas galiu pasakyt, dainos yra sudonos

  • novogadras prieš 18 metų #26057

    kas girdejot visas eurovizines dainas???Labo ryto tokiu laiku kai rodo jau nebeziuriu but idomu suzinot ka manot

    tikrai manau kad is cia esanciu muzikologu mazai ir dar daina yra vienas dalykas, o sou yra kitas dalykas. kad ir kas kad girdejom dainas? bet tai skonio reikalas. o viskas spresis kaip ukrainoj kokia salis sou su daina padarys......

  • snaudalius prieš 18 metų #26056

    kas girdejot visas eurovizines dainas???Labo ryto tokiu laiku kai rodo jau nebeziuriu but idomu suzinot ka manot

  • bloodhound prieš 19 metų #13450

    tele bim bam ketvirti liko.... :/

  • Ronaldoo prieš 19 metų #13447

    Little by little!!!!!

  • chignix prieš 19 metų #13439

    Turi malonius iskilimus

  • Inkus prieš 19 metų #13438

    Laimes kas graziausia,muzika nesvarbu-V.Riaubiskyte

    True, true, ji turi "savu privalumu"...

  • Tamas prieš 19 metų #13437

    Laimes kas graziausia,muzika nesvarbu-V.Riaubiskyte

  • bloodhound prieš 19 metų #13426

    Man Pilvelytes pasirodymas patiko... Ir apranga gera, ir daina nebloga...
    Bet manau gali Bavarija laimet, vien delto, kad duodasi ir duodasi jie toj atrankoj keleta metu, todel gal pagaliau nusius juos

  • Inkus prieš 19 metų #13410

    reikejo padaryti apklausa ltbet forume, kai butu kox 100 balsavusiu, galima daryti bent kazkokias isvadas.

  • Capper PaPa prieš 19 metų #13409

    Gal tu sios grupes gerbejas? Mano nuomone -nepelnytatai pakliuvo iFinala.
    jei "Ergo Lietuva" darbuotojai vel balsuos mobiliakais...Gal ir laimes.Slidu.vadovaujantis sia logika tolygius sansus turi Neringa.Nors pats netiki 1/10?

Norėdami komentuoti prisijunkite

Prisijungti