pirmas 2008/11/17 12:37 #122997

Finansiniu nusikaltimu tyrimo tarnybos sauliu apskrities skyriaus pareigunai, kartu su Valstybines losimu prieziuros komisijos darbuotojais sekmadieni nustate nelegaliai organizuojamus azartinius losimus- pokerio turnyra , kurio metu buvo losiama is pinigu, neturint siai veiklai licenzijos ir leidimo.

Pareigunai internetiniu adresu www. Iosimonamai .info uzsiregistravo i si turnyra  ir gavo dalyvavimui jame reikalinga informacija (adresas, sa lygos, sa skaitos numeris i kuria  reikia atlikti pavedima , norint dalyvauti turnyre). Buvo nustatyta, kad turnyras ivyks 2008-11-16 d. 12.00 val. siauliuose, isnuomotoje pokyliu saleje.


FNTT darbuotojas, kartu su Valstybines losimu prieziuros komisijos darbuotoju 12.00 val. nuvyko nurodytu adresu. Ten buvo paruosti 4 stalai pokerio losimui-viso 40 vietu. Ant stalu buvo sudeti zetonai, reikalingi pokerio losimui. Jie uzsiregistravo zaideju sa rasuose, sumokejo 45 Lt mokesti. Viso uzsiregistravo 24 losejai. Losejams buvo paaiskinta, kad bus losiama is pinigu, 20 Lt is surinktu pinigu skirta priziniam fondui, 25 Lt sales nuomai. Taip pat buvo pateiktos turnyro organizavimo taisykles, prizinio fondo ismokejimo paskaiCiavimai. 12.20 val. nelegalaus pokerio turnyro vienas is organizatoriu paskelbe apie losimo pradzia . Visi dalyviai issitrauke po korta , remiantis kuria buvo susodinti prie stalu, buvo isdalintos kortu kalades ir losimas prasidejo. Tuo metu uzejo kiti FNTT darbuotojai, prisistate ir atliko patikrinima .

Patikrinimo metu buvo isaiskinti trys sio nelegalaus pokerio turnyro organizatoriai. Tai 21 metu siauliu universitete matematikos ir informatikos 2 kurso studentas, 19 metu siauliu universiteto 1 kurso studentas, bei nedirbantis ir nesimokantis 19 metu asmuo. Visi jie gyvena siauliuose. Patikrinimo metu paimti losimui skirti zetonai-viso 1100 vnt, pinigai, kortu kalades.

Nustatyta, kad vienas is organizatoriu apie organizuojama  pokerio turnyra  skelbesi internetu www. Iosimonamai .info, www.pokeriokarta .It bei bendraudamas su draugais. Jis nurode savo sa skaitos numeri banke i kuri dalyviai pervedinejo pinigus po 45 Lt , buvo pasidares dalyviu sa rasa , kurie buvo uzsiregistrave internetu apie ketinima  dalyvauti pokerio turnyre. Viso buvo prisiregistrave 52 asmenys. Organizatoriai buvo pasidaline vaidmenimis. Vienas registravo dalyvius, kitas surinkinejo pinigus, treCias organizavo zaidima . Kadangi susirinko maziau nei planuota dalyviu, tuomet buvo leista dalyvauti ir neuzsiregistravusiems is anksto internetu. Tokiu buvo 7 asmenys, kurie buvo itraukti i nauja  sa rasa .

Viso is dalyviu buvo surinkta 1030 Lt, is kuriu uz sales nuoma  sumokejo 500 Lt, 530 Lt buvo skirti priziniam fondui. Vienas is organizatoriu sau pasiliko 50 Lt kaip uzmokesti, kuriuos skyre pokerio losimui, sales nuomai. Kiti uz dalyvavima  losime susimokejo patys.

Pagal esamu zaideju skaiCiu prizinis fondas buvo numatytas toks: t.y. 1 vietos laimetojui 40 procentu nuo prizinio fondo sumos, 2 vietos laimetojui 25 procentai , 3 vietos laimetojui 20 procentu, 4 vietos laimetojui 10 procentu, 5 vietos laimetojui 5 procentai nuo prizinio fondo vertes. Pokerio turnyro dalyviai buvo visi jauno amziaus, du is ju nepilnameCiai moksleiviai is Kelmes, daugeliui buvo sueje vos tik 18 metu, kurie mokosi vidurineje mokykloje, nors pagal istatyma  azartinius losimus galima losti nuo 21 metu. Visi apklaustieji teige, kad dalyvavo turnyre tikedamiesi islosti prizini fonda . Zaisti neva ismoko namuose.

Vienas is pokerio turnyro organizatoriu teige, kad tai jis organizuoja pirma  karta  ir todel, kad pirmiausia praleisti laika  turiningiau, uzuot rukius ir vartojus alkoholi, pasimatyti su draugais ir tureti galimybe islosti pinigu. Jis siai veiklai jokio leidimo ir licencijos neturejo ir zinojo kad ji reikalinga. Uz sia  veika  numatyta administracine atsakomybe. Bauda nuo 5 000 iki 15 000 Lt.

  • hate prieš 15 metų #123124

    pokeriuka draugai sugalvojo pazaist:}}

  • Meskenzo prieš 15 metų #123018

    jo maciau per zinias:D

  • pirmas prieš 15 metų #123016

    Bet tai kaip VLPK pasikele ir ispute burbula  is nieko )) per tv belenkokie rodymai ir siaip kuo greiCiau pranest kad kelis belosianCius sugavoo.... tai gal tuoj prades gaudyt ir draugu ratus po 5 zmones kur losia???




    Isaiskinti nelegalaus pokerio turnyro organizatoriai
    Valstybine losimu prieziuros komisija, bendradarbiaudama su Finansiniu nusikaltimu tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalu ministerijos siauliu apskrities skyriaus pareigunais, s.m. lapkrièio 16 d. pagal turima  informacija  atliko galimai nelegaliai organizuojamo azartinio losimo - pokerio - turnyro patikrinima . Patikrinimo metu nustatytas losimo organizatorius, jame dalyvav?ę asmenys bei paimtas naudotas inventorius. Remiantis surinkta medziaga, Finansiniu nusikaltimu tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalu ministerijos siauliu apskrities skyrius pradejo tyrima  del pazeidimu, numatytu Lietuvos Respublikos administraciniu teises pazeidimu kodekso 173(18) straipsnyje.

Norėdami komentuoti prisijunkite

Prisijungti