• buchas prieš 15 metų #112220

    va pasiskaitymui geru straipsniu kas dar neskaitet )


    Tomas Vingys: Bobos turi zinoti savo vieta 

    Atleiskite uz posaki, bet bobos siais laikais visai "ispindejo". Zodzio negali istarti, o jau spiegia apie lygias teises ir diskriminacija . siandien visam kolektyvui aiskinau: bobos turi buti savo vietoje. Ir ta vieta tikrai ne solidziame sefo kabinete. Kai firmos galva tampa moteris, gero nelauk. Kai ja  ima purtyti priesmenstruacines isterijos, versla  issyk istinka koma.

    Kai prie pietu stalo kolegoms desCiau sias mintis, vyrai sedejo nudelbe akis ir srebe barsCius. Supratau, kad tylomis jie man pritaria, taCiau bijo salia sedinCiu moteru. "Tu maCistas, Tomai", "Kaip tau ne geda taip kalbeti, juk pats dukra  augini", "Jus visi esate kiaules ir niekaip neatsikratote viduramziu laiku ma stymo", - ne kiekvienas vyras gali isklausyti tokia  kaltinimu lavina . Stipriosios lyties atstovai dabar virsta silpnosios lyties atstovais ir bijo tas uzsispyreles tramdyti. As esu tikras vyras. Ramiai isklausiau, nesiginCijau - jokios prasmes su bobomis ginCytis. Grizes i kontora  pareiskiau iseina s is darbo. Viskas. Man geda dirbti ten, kur moterys paeme valdzia .

    Kontoroje visi zino - jei skyriaus vadovu butu paskyre mane, darbai eitusi kaip is pypkes. Jei kas nors strigtu, paskambinCiau uzsakovui ir pakviesCiau isgerti. Prie degtines butelio visi reikalai sparCiai tvarkomi. O ka  gali padaryti virsininke moteris? Negi ji siulys: "Petrai, reikia mums sugerti"? i ja , kaip i ufonaute, paziuretu. Moteris gali tik kavos pakviesti, o kava kelia kraujospudi, ir problemos tik astreja.

    Bent jau seksualiai ji rengtusi - tada isminties spragas didele krutine uzdengtu. TaCiau musu virsininke emancipuota, ji ne uz ka  nesiraitys su verslo partneriais kamasutros pozomis. Tai neva zemintu jos oruma . Kazkada draugiskai ja  pakirkinau - per firmos vakareli mestelejau i iskirpte ledo gabaleli. Maniau, bus puikus pokstas. O ji apie seksualini priekabiavima  eme vapeti ir teismais grasinti.

    Kiekvienas rytas, kai ji ateina prie mano stalo papliurpti, yra uz nakties baisiausius kosmarus baisesnis. "Tomai, noreCiau su tavimi pasikalbeti, - pradeda ji klastingai sypsodamasi. - Vakar vakare eidama miestu ziurejau i paniurusius zmoniu veidus ir ma sCiau, ka  butu galima padaryti, kad visiems gyventi butu geriau. Ir kilo man ideja, kad galetume sukurti produkta  X, kuris palengvintu jiems buities rupesCius".

    Jau vien nuo tokios izangos mane purto. Visai as nenoriu girdeti, kaip ji aukstakulniais miestu tauksejo ir mintijo apie pasaulio gelbejima . Verslas niekada nebuvo pasaulio gelbejimas. Verslas yra kova su konkurentais. Konkurentai negamina produkto X, konkurentai gamina produkta  Y, ir jiems sekasi daug geriau nei mums. Todel mes irgi turetume gaminti produkta  Y, o kitus isstumti is rinkos.

    "Tomai, na, tu pradek ma styti pagal zydruju vandenu strategija . Vietos rinkoje visiems uzteks", - ta neismanele drista man, desimt metu dirbusiam ekspertui, taip papriestarauti.
    Mano koja po stalu ima nervingai kruteti. Norisi atsistoti ir iseiti, bet negaliu taip pasielgti, nes as tik pavaldinys, o ji virsininke. Ji uzdirba daugiau uz mane, nors proto galvoje - ne daugiau kaip pas "DviraCio zyniu" blondine. "Verslo principai dabar kitokie nei pries desimt metu. Kai pasauli valde agresyvus vyrai, buvo vertinama kova. Dabar jau aisku, kad bendradarbiavimas yra sekmes paslaptis", - nesuprantu, is kokiu serialu ta kale prisirinko tokiu saldziu fraziu. Vemti verCia girdint, kad ne tik musu kontora, bet ir visas pasaulis subobejo.

    Grazus buvo gyvenimas pries trisdesimt metu. Kai mano tevukas, visuose Zirmunuose garsus santechnikas, grizdavo is darbo, visi tupedavome it peles po sluota. Jis isijungdavo televizoriu, o mama begdavo sildyti vakarienes. Niekada ji tevui nepriekaistaudavo, kad jis prakaitu dvokia ar degtines stikliuka  islenkes - suprasdavo, kad vyras sunkiai dirbo. O jei kas nors jai butu pasakes, kad vyrai turi skustis (girdejau tai ne is vienos siuolaikines moters), tik pirsta  prie smilkinio mama butu pakraipiusi.

    Ech, kad dabar butu tokiu nuostabiu ir protingu moteru, kaip mano mama. Ji viska  suspedavo - ir ligonineje sesele dirbo, ir seimos rubus rankomis mazgodavo, ir kambarius iki blizgejimo sveisdavo, ir skaniausius cepelinus gamindavo. Svarbiausia, ji mums, trims vaikams, iskiepijo supratima , kad tevo zodis yra sventas. Todel ir uzaugome padoriais zmonemis.

    Dabar gyvenimas - ne gyvenimas. Kai griztu is darbo nukankintas virsininkes, uzpuola tokia pat emancipuota zmona. Po nestumo (tai buvo pries ketverius metus) priaugo tona  lasiniu, taCiau vos tik uzsimenu apie dietas, iskart puola man aiskinti, kad tureCiau matyti jos vidini grozi. To vidinio grozio as nei matau, nei girdziu. Kasdienes poemos "isplauk grindis... isplauk grindis... tu zadejai... isplauk grindis... ir indai neplauti... koks tu vyras... bent siuksles isnesk" tikrai nelaikyCiau vidinio grozio apraiska. Mano mama karta  bande ja  atvesti i prota , aiskino: "Geriau pati isplautum per dvidesimt minuCiu, maziau pavargtum nei nuo zyzimo". Tai ji mano mamai pareiske, kad toks ma stymas yra senamadiskas.

    Bandziau zmona  dresuoti, bet kur tu isdresuosi nuodinga  gyvate. Uzseriau visai nestipriai, jokiu melyniu neliko - tai eme snypsti, kad i policija  kreipsis. Neva keliantys pries moteri ranka  vyrai kalejimuose turi sedeti su zmogzudziais. "Paduosiu pareiskima  skyryboms, o buta  ir vaika  man priteis, nes as moteris", - greitai isbere ir dar trenke antausi. Man nusviro rankos. Supratau, kad ji teisi. Ji gali mane terorizuoti, o as - ne. Tokia jau musu visuomene.

    Man baisu, kuo uzaugs dukra, toki pavyzdi matydama. Jau ir dabar ji nuteikta pries teva . Griztu pavarges, o ji laksto aplink ir klykauja. Uzuot ja  sudrausminusi, mano brangioji mane uja: "Pazaisk su vaiku, pazaisk. Dukryte, nunesk teCiui ta  grazia  lelyte". Jei dar butu pagimdziusi berniuka , gal ir pazaisCiau. sautuvais pasisaudytumeme ar krepsini ismokyCiau zaisti. O dabar negi as, po darbu issekes, lelems plaukus sukuosiu.

    siandien uzejo noras nusipirkti revolveri ir susivaryti kulka  i smilkini. Darbo nebeturiu, zmona ragana, o dukra greiCiausiai kokia nors feministe uzaugs. Jokios prasmes gyventi. O gal zudytis ir neverta - vis tiek jau tuoj ateis pasaulio pabaiga. Jei pasauli toliau valdys bobos, jis tikrai sugrius.

    Vyrai, siulau susivienyti ir kurti vyru partija ! Jei pritariate mano mintims, rasykite man laiskus [email protected]


    lrytas.lt

  • safe prieš 16 metų #111249

    Paauglys klausia moCiutes:
    - MoCiut, ar matei mano tabletes, tas su uzrasu "LSD"?
    - Velniop tas tabletes, ar matei drakonus virtuvej?

  • nikontori prieš 16 metų #111091
  • nikontori prieš 16 metų #111062

    Du senukai kalbasi:
    - Zinai, kai jaunas buvau, vos mergina  pamatydavau, iskart pasistodavo...
    - O kaip dabar?
    - Kaip dabar... dabar as jau blogai matau ...

  • nikontori prieš 16 metų #111012

    Viena dama nutare patikrinti serloko Holmso dedukcinio metodo efektyvuma :
    -Gerbiamasis, gal galetumete pasakyti, kokios spalvos mano apatines kelnaites?
    -Madam, galiu teigti kad Jus esate isvis be ju...
    -Kaip tai suzinojote?
    -Elementaru, madam, is pleiskanu kurios dengia Jusu juodus batelius...

  • nikontori prieš 16 metų #111011

    Eina gatve mergina. Prieina moCiute, kuri sedi prie svarstykliu ir visus norinCius sveria.
    Mergina sumoka 50 ct, uzlipa ant svarstykliu, pasiziuri, kiek sveria ir sako:
    - Uiiiii, ojojoi...
    Nulipa nuo svarstykliu, nusiima palta , pasideda salia, vel sumoka 50 ct, uzlipa ant svarstykliu, pasiziuri ir sako:
    - Ojoiiii...
    Nulipa nuo svarstykliu, nusivelka megztini, pasideda salia, vel sumoka 50 ct, uzlipa ant svarstykliu, pasiziuri ir sako:
    - Ojoiiii...
    Nulipa nuo svarstykliu, nusiauna batus, pasideda salia, vel sumoka 50 ct, uzlipa ant svarstykliu, pasiziuri ir sako:
    - Ojoiiii...
    Staiga prie jos pribega gruzinas ir sako:
    - Palauk, mergina, toliau as moku!

  • LaRumba prieš 16 metų #110971

    Truputis graziosios lietuviskos tautosakos

    Istraukos is prof. V.Kreves-MickeviCiaus knygos "Patarles ir priezodziai.
    Humanitarinio fakulteto tautosakos kom. leidinys", isleistos 1934 metais
    Kaune.

    Istraukos is "Lietuviu kalbos palyginimu zodyno" (Vilnius, Mokslas, 1985,
    sudarytoja K.B.Vosylyte)

    Aina ponia per dvaru su simtu sukneliu, kap papuca vejas - subine matyc.
    Aisiu! - Nuveisi tu stacu galvu ruron!
    As is mazo papratau - issimyzis nukratau.
    Begineja kaip dilgeliu klynan gaves
    Bybys ne mietas - i tvora  neismeigsi.
    Biednas, biednas - ir sikna iz dzviej kavalku.
    Biruta, kas ti tavo kruta?
    Bobos ziba, dziedo karo. (sulinys su svirtimi)
    Cik apmysc ir pakurc!
    Cik karves skuron inkisc ir bulium uzlaisc!
    Cik uzmetu kelnes ant lovos - ir vel vaikas!
    ciupineja kaip aklas pautus.
    ciupinejasi kaip boba aplink kuodeli (supraskite: apzeltute)
    Dalykas tokis - issisikai ir stokis!
    Dar nepazino mergos smoko, kol neuzverte androko
    Durnam daiktui i pautai zvanas
    Dzirba - net sikna virba.
    a‹ja bobas karviu melzt, ir sutika jauti, Ciupa jauCiui uz masnas - jautis
    jemia bliauti
    a‹ja boba raut ridiku, rada tupinti muziku, ta muzika kur tupeta - pilna
    kruva pritepeta...
    Geram zmogui sudo neskada.
    Geriau numirc nei su juo nuvirsc.
    Glostyk ozio pautus, pieno gausi
    Grabas siknon stuksi.
    Grazi kaip kiaule darzi.
    Inkisk siknon liezuvi - issitrauksi zuvi.
    In ku tu panasus? - Pats in savi, sikna in tavi!
    Ir atbega vaiku buris paziuret kaip mergu ruris
    Isipletoj kap karve an lado.
    Isgerk kumai, isgerk kumai, kad per siknu ruktu dumai!
    Kad tau grausmas ir perkunas, kaks nelygus mergas kunas, dabia kalnas ir
    dabela, toj dabej maza skylala
    Kap paeme bobu strokas, net nusmuko undarokas
    Kudas, ale pautu - bliudas!
    Mergyc mergyc, kas tavo matyc? Du papai krucinej, dvi skyles sikinej -
    vieCna ubage!
    Mes, mes trys sasutes, visu triju skyli putes.
    Mes, mes trys brolukai, visu triju kap kuolukai.
    Noriu mysc - kap cveku dura.
    Nedainuok valgydamas - sikanti kas uzais.
    Nei sulopyt, nei susiuc, nei su tokiu skyli buc...
    Nuo likimo ir nuo sikimo nepabegsi - likimas lemia, sikimas remia.
    Oi jus bernai besarmacai, ka  jus darot mergai stacai!
    Pirdauna kap kumelys
    Seskis, tegu nekaro! (Vyrui)
    Skauda galvu ir krucini ir skyluki apacini.
    Stovi ponia su placiu, atej ponas su stacu, padekdzie, varysiu! (valtis ir
    irklas).
    sudo gysla (labai liesas)
    sokit mergos po sapcynias, muskit papais in lancynas, sokit mergos ir po
    tris, muskit papais in duris.
    soko dziedas, soko boba, ir nutruko dziedo voga. Oi, bobute, kas daryc,
    kap toj voga prikabyc? Raikia siulo spagacinio ir pririscie prie
    kiausinio.
    soko Petras ir Matilde, Petras perde, o ji cilde.
    suva siko ir suriko, puse sudo siknoj liko.
    Tevas artojas, dukte artiste, pakelus koju rodo kur piscie.
    Trys mergytes, sasi papai, Ciupinejo trys kacapai.
    Tu, kas valgo lasiniu, bybys buna kaip zmoniu.
    uze miskas, uze silas, verke merga - kusys zilas.
    Vienu siknu bezda (labai susigiedoje)
    Adata ne bybis, ja mergos nepradursi. (Kamajai)
    Aimanuoja, lyg jai adata, o ne bybiu butu kusi pradure. (Vabalninkai)
    Apsigavo kaip merga bybio paragavus. (Pasvalio ap.)
    Arkli pardaves, birka zemes neisarsi. (Kupiskis)
    Atsisveikino, kaip bybys su kusiu- iki pirmos nakties. (Pasvalys, Birzai)
    Baidosi, kaip sena merga bybio. (Vabalninkai)
    Baidosi merga vaika  pasigauti, bet norisi bybio paragauti. (Valkininkai)
    Bybys ne adata, o ka  pradure, neuzgis. (Pasvalys)
    Braunasi, kaip bybys kusin. (Vabalninku par.)
    Buk dra sus su merga - po prijuoste ne krumas, gyvates ten nerasi, gal tik
    sava ja pazaisi. (Vilkaviskio v.)
    Davatkauna, kol bybio paragauna. (Vabalninkai)
    Didziuojasi, kaip bernas, kusi nugalejes. (Alvito par.)
    Pakalbejo - kaip balon paperde (negudriai)
    Mala kaip teles papas (niekus)
    Pasake, lyg tvoron nusiperde
    Neatsiskiria kaip bezdalas su marskiniais
    Sekasi, kaip nuo liepto sikt (blogai)
    Neprisiruosia niekaip, kaip sikt nevalgiusi
    Tylek kaip sveCio sikyne
    Tiko kaip sudas i kelnes
    Prikibo kaip sudas prie sikynes
    Girto giedalas - kaip vistos triedalas

  • Tomas M. prieš 16 metų #110901

    Nenuskilo: per bandoma ji vaziavima  Vilniuje sudauzyta jau parduota naujausia BMW X6 (nuotraukos)

    Ketvirtadienio pavakare VilnieCiai galejo stebeti, kaip Kalvariju ir V.GerulaiCio gatviu sankirtoje i naujutelaiti BMW X6 rezesi dideliu greiCiu autobusams skirta eismo juosta atlekes BMW Z4.

    Negana to, lrytas.lt ziniomis, per bandoma ji vaziavima  sudauzytas prabangus, apie 300 tukstanCiu litu kainuojantis, automobilis jau buvo parduotas.

    Nuo smugio i kaire sukes BMW X6 uzleke ant saligatvio. Zmones nenukentejo.

    BMW X6 yra vienas naujausiu ir brangiausiu BMW markes automobiliu.

  • stumm148 prieš 16 metų #108399

    nejuokinga , kuris is ju ten tu?

    sisko,kaip greit tu viska pamirsai

  • sisko prieš 16 metų #108201

    nejuokinga , kuris is ju ten tu?

  • stumm148 prieš 16 metų #108156
  • chill0ut prieš 16 metų #106060

    baltas gerai pokstauja ;DD visus is cska - oly underius kala DD

  • aivaras457 prieš 16 metų #106035

    http://www.krepsinis.net/news.php?news_id=77865

    balandzio pirmos dienos pokstas

  • MDP prieš 16 metų #105474

    Sakalai-Alytus: 36-40!

  • MDP prieš 16 metų #103596

    Gerbejai iseinantys is Milwaukee Bucks rungtyniu:
    http://www.sports.ru/images/object_97.1205856129.jpg

Norėdami komentuoti prisijunkite

Prisijungti

Naujausios diskusijos

Futbolo statymai ir sporto prognozės (582 ats.) Perron
Lažybų terminai Asian Handicap (12 ats.) Валентин Котовый
Bet365 (4 ats.) Валентин Котовый
BET36555 (1 ats.) Remigijus Vic
Lietuvos sportinio pokerio federacija (11 ats.) David Nawicki
Pasaulio čempionato konkursas 2022 (19 ats.) LaRumba
TopSport (7 ats.) Ernestas As
Tenisas (29 ats.) husky
Betsafe (10 ats.) LinaS_CH
Skrill skelbimai (2 ats.) Arturas Jurkuvenas

Svarbiausios diskusijos

Televizija, laikrasčiai, filmai ir kt. apie azarta  (34 ats.) pirmas
Įdomiausi sporto faktai, straipsniai, video reportažai (112 ats.) Top
Darbo skelbimai lažybų bendrovėse (43 ats.) Razynka
Lažybų blokavimas internetu (11 ats.) LaRumba
Anoniminiai lošėjai ir Jūsų istorijos (4 ats.) SMEGENYNE
Apie neteller (6 ats.) LaRumba
Didžiausias Jūsų pokerio laimėjimas karjeroje (139 ats.) fizruhas
Lažybų bendrovių suvenyrai (13 ats.) pirmas
Lažybų, pokerio, kazino, žaidimų sėkmės istorijos (5 ats.) mazas_Bwin
Skrill (buvę Moneybookers) (7 ats.) evaldasn